zondag 21 februari 2016

De broekriem aantrekken

Gisteravond keek ik naar Eigen huis en Tuin waar de bloggers Rachel, bekend van de Huismuts en Suzanne de Jong te gast waren.Zij lieten ons zien hoe je in een handomdraai de laatste trends op interieurgebied in huis haalt. Zo maakten zij een klok in zachte kleuren die enerzijds super vrouwelijk was maar op een stoere manier werd ophangen.Namelijk met een een oude broekriem.Dat je nog meer dingen met een oude riem kunt ophangen laat ik hieronder zien. 

Zo zag ik op Pinterest deze boekenplanken gemaakt van oude planken en die d.m.v. 2 oude riemen zijn opgehangen. Hartstikke leuk en simpel om te maken.


Wat heb je nodig?

 • 2 leren banden/riemen van 100 cm lang (Kringloop)
 • 2 houten planken 15×50 cm (bxl)
 • 16 asfaltnagels
 • hamer
 • 4 schroeven met moer
 • boormachine
 • 2 schroeven met bijpassende pluggen

Werkwijze

 1. Maak elke leren band vast met twee schroeven met moer, of als je een leren riem hebt maak je de band gewoon met de gesp vast.
 2. Leg de eerste plank in een leren band en maak de band vast op het linker uiteinde van de plank met voor en achter asfaltnagels, sla de nagels met de hamer door het leer en hout heen. Herhaal dit met de rechter leren band.
 3. Schuif de tweede plank door de leren banden en maak de plank vast met een tussen ruimte van 25 cm op de onderste plank. Maak de plank op vier punten vast door steeds 2 asfaltnagels  door het hout en leer heen te slaan met de hamer.
 4. Boor in de muur op de gewenste plek twee gaten in de muur en sla de pluggen erin.
 5. Plaats nu de leren banden met planken tegen de muur, zorg ervoor dat de planken waterpast hangen en schroef door de binnenkant van de twee lerenbanden een schroef zodat die vast in de op de muur komt te hangen.
Tekst en bron VT-wonen
Wil je de klok van Eigen huis en tuin maken dan heb je dit nodig:
 • Oude of goedkope klok, omdat je alleen het uurwerk nodig hebt;
 • Multiplex
 • Boormachine
 • Verf
 • Riemen
Volgens mij heb je ook een decoupeerzaag nodig omdat je uit het multiplex of MDF een cirkel moet zagen. Alleen dat staat er niet bij. En wat schuurpapier omdat je de cirkel licht moet opschuren. Maar verder is de werkbeschrijving heel duidelijk. Als je gelijk aan de slag wilt klik dan hier om te zien hoe je te werk moet gaan. Als je alle stappen volgt dan is dit het resultaat.

Ik vind het een leuk idee al zou ik zelf geen klok zonder wijzers maken omdat je dan moet schatten hoe laat het precies is, en daar hou ik niet van. 
Welke van deze 2 ideeën vind jij het leukste?4 opmerkingen:

 1. Ik ben helemaal verrast door deze recycling van de boekriem, wat een origineel idee. Daar was ik echt zelf nooit opgekomen. Ik vind die boekenplanken het leukste.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja die boekenplanken zijn inderdaad erg leuk. Die klok zal ik zelf niet snel maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die met de broekriemen vind ik echt superleuk. Ik ga mijn oudste dochter ook even tippen

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die klok valt niet zo binnen mijn smaak, dus kies ik maar wat er overblijft: de broekriemplankjes. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen