dinsdag 1 december 2015

Hulp bij inpakstress


Zaterdag is het pakjesavond. Maar voordat het zover is moet je waarschijnlijk nog heel veel doen: surprise maken; een gedicht misschien. 
Moet je alleen nog je cadeautjes inpakken? Ga dan snel naar de winkel. Want voordat je het weet is het sinterklaaspapier uit de schappen verdwenen en ligt er alleen nog maar kerstpapier.
Mocht je misgrijpen dan kun je dit op de volgende manieren oplossen. Je hebt namelijk altijd wel wat in huis om je cadeau leuk in te pakken.

maak je eigen inpakpapier van een stripboek
Zoals:

 • Bakpapier: Pak een kookboek in met bakpapier en versier je cadeau met wat bakgadgets;
 • Aluminiumfolie: Maak van een paar lege dozen en aluminiumfolie een robot;
 • Een oud stripboek: Heb je het lootje van een stripfanaat getrokken: scheur dan de middelste pagina uit een oude Donald Duck of Suske en Wiske en pak het cadeautje daar in;
 • Een oude spijkerbroek: Maak een "lolbroek" door het cadeautje in een oude spijkerbroek te verpakken.

Is dat teveel werk? 
Op de website van HEMA zag ik ook nog wat leuke inpaktips die je last minute cadeau net even anders maken.
Heb je een relaxpakket gekocht en moet je het nog inpakken? Koop een leuk draadmandje bij de HEMA of de Action doe er wat cellofaan omheen en de ontvanger kan het hele mandje zo in de badkamer zetten.

Of koop een aantal van deze leuke doosjes en stop je cadeautjes daarin. Met een strik erom ben je gelijk klaar. En eigenlijk heb je dan twee cadeaus want de doosjes zijn ook leuk om ergens anders voor te gebruiken.

Maak je eigen inpakpapier
Heb je nog wat tijd over dan kun je ook je eigen inpakpapier maken en er een cadeauzakje van vouwen. Door een bladzijde uit een stripboek te scheuren of door op kraftpapier een leuke tekening te maken. Hier zijn ze al in kerststemming, maar je kunt de zakjes ook versieren met mijters, snoepgoed, of andere sinterklaasitems.
Kijk ook eens op de website van VBO wonen en zo. Met behulp van hun tips flans je zo iets in elkaar. En mocht het je niet lukken om je cadeautje origineel in te pakken. Wanhoop niet, je hebt vast nog ergens een velletje papier liggen. Het gaat tenslotte om de inhoud én een beetje om de verpakking.
3 opmerkingen:

 1. Handige tips want ik moet ook nog even iets in elkaar knutselen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit zijn leuke tips! Vooral dat stripboekeninpakpapier ziet er erg leuk uit vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die tip van die 'lolbroek' vind ik wel heel erg lollig! (lol!)

  BeantwoordenVerwijderen