vrijdag 11 december 2015

Dromen van een witte kerst

Wie doet dat niet: dromen van een witte kerst. Terwijl we in werkelijkheid met een temperatuur van 12 graden de (kunst)kerstboom van zolder halen of de Nordman spar bij de bouwmarkt, waar hij in de aanbieding is.
Daar is weinig idyllisch aan. Want voor menigeen is het toch een stille wens: een witte kerst. Dat je ploeterend door een enorm pak sneeuw, je kerstboom koopt bij een mannetje op de hoek. De boom achterin in de auto propt en die onder het genot van een kop dampende chocolademelk versiert met de spulletjes die ieder jaar je boom zo mooi maken.


Stop met dromen: pak de volgende spullen:
 • een lege, schone mayonaise- of augurkenpot;
 • een stuk  piepschuim;
 • een bus keukenzout;
 • een dinkytoy of ander klein autootje wat je vindt in de speelgoedkist van je zoon of voor een paar euro koopt bij de Action;
 • een paar kleine kerstboompjes (eveneens voor een habbekrats te koop bij de Action)
 • een tubetje lijm
 • een stukje touw.
 • een staafmixer.
Kijk eerst of jouw autootje in de pot past. Lukt dat? Plak dan het kerstboompje, wat je een beetje platgedrukt hebt op het autootje. Laat de lijm drogen.

Wat als er geen sneeuw is
Neem een stuk piepschuim en breek dat in stukjes. Doe die stukjes in de beker van de staafmixer en doe er een flinke schuit zout bij. Zet de staafmixer erop en maal het piepschuim met het zout tot sneeuw. Normaal is piepschuim hartstikke statisch maar door er zout bij te doen, heb je daar geen last van.
Je kunt natuurlijk ook een zak kunstsneeuw in de winkel kopen maar de kans is groot dat dat is uitverkocht. Grijp je mis: dan is dit een goed en voordelig alternatief voor kunstsneeuw. Doe een flinke laag "sneeuw" in de pot. Kijk even hoeveel je nodig hebt, maal anders nog een beetje bij.

Zit de boom goed vast knip dan een stukje touw af en bevestig dit aan de kerstboom en aan de bumper van het autootje. Dit luistert niet zo nauw want het is alleen voor het effect.

Als dát klaar is schuif je voorzichtig het autootje in de glazen pot. Misschien moet je even de sneeuw onder de wielen verdelen maar dat zie je vanzelf.
Schroef als laatste de deksel op de pot, die je van te voren nog even zilver hebt gespoten, maar dat hoeft niet of er moet een schreeuwende tekst op de deksel staan dan zou ik het wel even doen. En klaar is je idyllische kersttafereel.

Geef de pot een mooi plekje op de schouw of kijk nog even naar wat leuke stylingsideeën op Pinterest of Welke waar ik dit leuke idee vanaf heb gehaald.

Droom jij ook van een witte kerst?

6 opmerkingen:

 1. Wat een goed idee want ik zie die witte kerst dit jaar niet gebeuren. Leuk om iemand cadeau te doen tijdens de feestdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Héél leuk bedacht! En ook leuk gemaakt...
  Eerlijk gezegd, vind ik het niet absoluut noodzakelijk hoor, dat het sneeuwt met kerst. Met die gezellige kerstsfeer overal ben ik ook al dik tevreden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb die droom maar los gelaten, want de kans is zo klein dat hij uitkomt. Nu droom ik van een groene kerst : )
  Dat gaat zeker lukken.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen