dinsdag 20 oktober 2015

Creëren is vooruit zien

Begin jij ook ieder jaar weer te laat met de voorbereiding voor kerst? Neem je je ook altijd voor, als je door overvolle supermarkten loopt en nog net op tijd je kerstkaarten op de post doet, dat je het volgend jaar helemaal anders gaat aanpakken? Dan heb je nu de kans om je voornemen in daden om te zetten: want creëren is vooruit zien. 

Dus als je nu even op Pinterest rondsnuffelt en in de herfstvakantie "een dagje bos" inplant dan kun je binnenkort al aan de slag met deze kerstdecoraties die je maakt van takken, die je vindt in de natuur en die je na kerst ook nog kan gebruiken.
Bijvoorbeeld deze ster gemaakt van wat gesprokkelde takken en wat Ijslandsmos uit een tuincentrum, maar die je misschien in het groen ook wel in je eigen (schaduw) tuin vindt. Maak van 6 takken 2 driehoeken die je verbind met binddraad of met dun touw. Drapeer tot slot wat mos over de takken.
Je kunt de ster basic houden maar wat kerstverlichting erin is ook leuk.
Of deze variatie op de kerstboom. Leuk voor kleinbehuisden, want je kunt er kerstballen, maar ook leuke kerstkaarten of andere kerstaccessoires in hangen. Je maakt de boom heel eenvoudig door een aantal takken van groot naar klein in een kerstboomvorm te leggen. De takken verbind je met dun touw dat eindigt in een ster (Xenos) waarmee je de kerstboom op kunt hangen.


Een wat dikkere tak met een heleboel zijtakken leent zich prima om er kleine glazen potjes met waxinelichtjes in te hangen. Maak dit leuke stilleven compleet met een ouderwetse slee of zet er een paar oude ski's bij. Neem plaats op het bankje, neem er een glaasje glühwein bij en bewonder het resultaat.

Kortom er zijn genoeg leuke budgetvriendelijke creaties te bedenken met takken die je vindt in de natuur. Doe er je voordeel mee en verzamel ze nu zodat je na Sinterklaas gelijk aan de slag kunt met dit takkenklusje.

Hoe decoreer jij je huis met de feestdagen?

4 opmerkingen:

 1. Ik vind die kerstboom van takken erg mooi! Zeker voor mensen met weinig plek. Zelf hebben we een kunst kerstboom.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met al die "natuur" op je heen kies je natuurlijk voor een kunst kerstboom!

   Verwijderen
 2. Bedankt voor je inspiratie. Dit jaar gaan we een weekje weg voor de kerst. Ik weet nog niet of ik groots ga uitpakken in decoratie. Denk het wel hoor ;-), begin ik gewoon eerder...op 6 december ofzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor je inspiratie. Dit jaar gaan we een weekje weg voor de kerst. Ik weet nog niet of ik groots ga uitpakken in decoratie. Denk het wel hoor ;-), begin ik gewoon eerder...op 6 december ofzo.

  BeantwoordenVerwijderen