woensdag 26 augustus 2015

Huisvlijt met krijt

Het zwarte krijtbord in de schoolklas is een ouderwets beeld dat langzaamaan verdwijnt. In plaats daarvan verschijnen witte interactieve schoolborden waarmee de leerkrachten live en direct op het web lesgeven.
Gelukkig zie je het krijtbord wel terug in het interieur. Want met een schoolbord in de keuken heb je altijd een plek voor leuke berichten en lekkere recepten. Maar er is meer op krijtgebied.

Krijttape
Er is krijttape. Ik zag dit voor het eerst op live love home en tijdens een bezoek aan onze eigen Action zag ik het voor 79 cent in de schappen liggen. Leuk om je voorraadpotten mee te labelen of de potten van je kruidenplantjes. Maar ook handig om op opbergdozen te schrijven wat erin zit.
Er is trouwens ook magneettape verkrijgbaar. Gezien op HEMA.nl. Je kunt er pictogrammen voor een weekplanner van maken of een fotomagneetje van je eigen foto's.
rolletje krijttape
Krijtfolie
Geef je muur een creatieve, persoonlijke touch met deze planner van zelfklevende krijtfolie, te bevestigen op alle gladde oppervlakken. Om teksten op het krijtbord aan te brengen gebruik je gewone krijtjes of krijtstiften. Je reinigt het na gebruik gemakkelijk met een vochtige doek.
En als je de blokken afwisselt met magneettape dan kun je er ook je aantekeningen op kwijt.
planner van krijtfolie
Krijtbord
Of maak zelf een krijtbord. Bijvoorbeeld van een een oud dienblad. Waar je met enkele lagen krijtverf (o.a. te koop bij Action en HEMA) een decoratief DIY-menubord van maakt. 


krijtbord
Krijtstiften
En wat dacht je van krijtstiften. Ideaal voor het  fijnere werk zoals het beschrijven van een etiketje op kruidenpotten of labels op dozen. Helaas nog niet overal te koop maar wel bij Smukhus

krijtstiften
Krijtstickers
schoolbordstickers in alle soorten en maten zijn ook te koop bij het Smukhus. Daar verkopen ze trouwens alles op het gebied van Krijt.
stickers van krijt
Zo zie je dat je het ouderwetse krijt op verschillende manieren kan toepassen. Helaas zijn het folie, de stickers en de stiften alleen online te koop maar ik verwacht dat het niet zo lang meer duurt voordat ook deze handige items in de "gewone"winkels liggen.

P.s. Op de site van live love home vind je leuke shop- en interieurinspiratie. De voorbeeldfoto's heb ik gepikt van Pinterest.

Wat ga jij maken van krijt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten