maandag 24 augustus 2015

Eenmansrecepten in één pan


Het kameravontuur verloopt goed. Dochterlief kijkt met een tevreden gevoel terug op de eerste week op kamers. Er is alleen één ding lastig. Dat is de vraag: "wat eten we vandaag"?
Want wát ga je koken als je naast je school, je huiswerk, je boodschappen en weet ik wat nog meer, ook nog eens over je eten na moet denken en het ook nog eens zelf moet bereiden.
Gelukkig is er internet en hoef je als árme student, maar de zoekterm "eenpansgerechten voor één persoon" in te typen en er verschijnt een breed scala aan maaltijden waarvoor je nauwelijks pannen nodig hebt en die ook nog eens zo klaar zijn.
Gemakkelijk en snel. Net zoals dit stukje waarin ik de makkelijkste, snelste en gezondste eenmansrecepten op een rijtje heb gezet.

Bijvoorbeeld deze boerenomelet met spek die ik vond op Recepten van Vandaag staat in 7 minuten op tafel.
boerenomelet, lekker en snel
Maar ook deze romige spaghetti carbonara van Lekker & Snel is in 10 minuten klaar.

Wil je een ontzettend snelle en makkelijke vegetarische pasta met slechts 5 ingrediënten op tafel zetten? Maak dan deze pasta met spinazie en boursin
En heb je nou teveel pasta gekookt, laat deze dan even afkoelen. Bewaar het restant in de koelkast en maak er de volgende dag een van deze koude pastasalades van.

Op All recipes zag ik een makkelijk recept voor macaroni, met prei, paprika, ui en champignons, voor als je alleen eet en snel iets lekkers en vers op tafel wilt hebben.

macaroni voor 1 persoon
Wil je je restjes opmaken? Deze frittata met groente van het Voedingscentrum is lekker met stokbrood en staat binnen een kwartier op tafel.
frittata met groente
Een eenvoudig eenpansgerecht met kip van All recipes kost je maar vijf minuten om te bereiden. Je kunt gekookte kip uit het koelvak van de supermarkt gebruiken, of restjes kip die over zijn van een eerdere maaltijd.


E-kookboek met gerechten voor op de bank
Terwijl ik deze recepten verzamelde las ik op Facebook een artikel van Stofzuigerzen over gerechten voor op de camping of op de bank, waarvoor je maar een paar dingen nodig hebt. Namelijk een (camping)pitje, een wok, kookpan, koelbox/-kast, een mes en een snijplank. 
Eigenlijk vergelijkbaar met de keukeninventaris van een doorsnee student. Daarom kun je deze gerechten niet alleen op een primus klaarmaken maar net zo goed op je tweepansfornuis in je studentenkeuken. Download hier dat handige e-kookboek en laat je inspireren.

Dochter zit nu weer in de trein richting kamer. Mét éénvrouws-portie pastasaus en 3 mini quiches die ik gisteren nog even heb gemaakt. Voor als ze ook met deze makkelijke en snelle recepten toch geen zin heeft om te koken. Daar ben je tenslotte moeder voor.

Weet jij nog wat je at in je studententijd? Deel je favoriete gerecht op Facebook of laat het in een reactie achter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten