woensdag 8 juli 2015

Op kamers


Dochter gaat na de vakantie het huis uit; ze gaat op kamers. Haar toekomstige paleisje staat in Zwolle, is onderdeel van een studentenhuis en meet 15 m2.
Op het eerste gezicht is het een gewone kamer, met wastafel en vaste kledingkast, dus daar moet nog wel het een en ander aan veranderd worden of te wel naartoe gesleept worden, om het uiteindelijk "de look" te geven die zij voor ogen heeft.
Want zo staat er al bijna driekwart jaar bij ons in de woonkamer een oude Chesterfield bank, voor een prikkie gescoord op Marktplaats voor als dochter op kamers gaat.
Die moet natuurlijk mee, dus de rest van het meubilair zal aan de grootte van de bank aangepast moeten worden. Dat wordt dus passen en meten en schipperen met de ruimte en er zal op andere meubelstukken ingeleverd moeten worden.
Ik zal hem toch wel missen: de Bank die vaak in mijn foto-impressies is gebruikt
Te beginnen bij het bed. Zo stond er eerst een tweepersoonsbed op het verlanglijstje. Maar bij nader inzien is ze toch gezwicht voor een eenpersoons exemplaar omdat je dan meer ruimte overhoudt.
En zo zijn er meer slimmigheidjes te bedenken. Een kijkje op Pinterest biedt volop inspiratie hoe je handig met vierkante meters om kan gaan.
Bijvoorbeeld dit bureau wat zowel als werkplek als eetplek dienst kan doen en zo is er nog veel meer te bedenken.


handige combi van eten én werken
Vervolgens hebben we de kamer maar eens precies opgemeten en deze op schaal nagetekend. Gewoon op ruitjespapier.
Natuurlijk kun je met hulp van digitale programma’s een drie D-plattegrond maken, maar dan moet je zoveel gegevens invoeren. Nee, deze eenvoudige manier bevalt mij best.
Daarna hebben we een lijstje gemaakt van de meest noodzakelijke stukken plús maten zoals:

*Dé Bank;
*Een bed (staat er al, dus dat scheelt weer wat gesleep);
*Een TV;
*Een tafel die ook als bureau dienst kan doen (misschien is dat idee van Pinterest toch een optie?);
*Een koelkast.

En ….. en dan komen we in de categorie noodzakelijk kwaad. Oftewel leuk als het past maar anders moeten we iets anders verzinnen. Dan heb ik het over een boekenkast en een kast voor de TV. De laatste heeft voor dochterlief hoge prioriteit maar moeder denkt daar anders over. Dus dat is nog even een discussiepuntje.

Nu eerst maar eens met de plattegrond aan de slag om een beeld krijgen van wat wel en wat niet mee naar Zwolle kan. Daarna gaan we wel in discussie.

Wat zijn jouw prioriteiten voor als je op kamers gaat?
Geen opmerkingen:

Een reactie posten