woensdag 22 juli 2015

Hoe je voordelig in de stad kunt parkeren


Binnenkort moet mijn man voor zijn werk naar Utrecht. En omdat hij er al vroeg moet zijn en het vanaf het Noorden toch wel een stukje rijden is heeft hij besloten er een nachtje aan vast te plakken én er samen met mij heen te gaan.
Nou ben ik altijd wel te porren voor een nachtje weg en het boeken van een leuk betaalbaar hotel in de binnenstad kun je gerust aan mij overlaten.

Zoals jullie weten ben ik reuze fan van de zogenaamde secrethotels van Hotelspecials waarvan de prijs altijd scherper is dan het tarief dat je normaal gesproken betaalt voor een overnachting.
Voor deze korting moet je wel van een geheim houden. Want 48 uur vóór vertrek weet je pas in welk hotel je overnacht en krijg je de exacte locatie te horen. Maar daardoor pak je wel extra voordeel en wacht je in de meeste gevallen een aangename verrassing.

Waar je slaapt blijft nog een verrassing
Een minder aangename verrassing in de stad zijn vaak de parkeerkosten, die een voordelig bezoek aan het centrum idioot duur maken. Ook daar heb ik iets op gevonden door je auto net even buiten de stad te parkeren en mét het openbaar vervoer naar je hotel te gaan. In Utrecht, maar ook in verschillende andere grote steden zijn namelijk een aantal P+R terreinen, ook wel transferia genoemd, waar je heel goedkoop kunt parkeren en je krijgt ook nog gratis vervoer voor  5 personen naar de binnenstad! In Utrecht gaat mijn voorkeur uit naar P&R De Uithof, een nieuwe P+R aan de oostkant van de stad bij het universiteitsterrein de Uithof. Voor een combikaartje (parkeren en reizen) betaal je slechts € 5,- en is geldig voor een rit met bus of sneltram (heen en terug) voor maximaal 5 personen op één dag. 
Transferium De Uithof is mijn favoriet
De bus doet er ongeveer 20 minuten over en rijdt dwars door het centrum van Utrecht en gaat elke 7 minuten in de spits en buiten de spits elke 10 minuten. Ideaal toch? Vorig jaar heb ik voor het eerst gebruik gemaakt van deze voordelige manier van parkeren in Utrecht en zal er nu zeker weer gebruik van maken.
Wat doe jij als je naar de binnenstad gaat? Laat je de auto thuis of parkeer je ook bij een P&R?
Deel jouw tips op Facebook of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!
2 opmerkingen:

  1. Dag Marion, ik zag op mijn Twitterprofiel je naam verschijnen. Nieuwsgierig als ik ben heb ik ondertussen je blog gevonden. Heel interessante tips geef jij mee. Ik klikte al eens op de link van secrethotels. Leuk om weten. Ieder jaar plan ik met 5 vriendinnen een weekendje weg. We dachten begin 2016 richting Amsterdam of Rotterdam te komen en ik zal zeker deze site doorspitten. Bedankt voor de tips die je deelt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Karine,
    Wat leuk dat je een bericht hebt achtergelaten. Toevallig was ik laatst in Amsterdam en omdat we er met de auto heen gingen heb ik me natuurlijk eerst verdiept in de parkeermogelijkheden in onze hoofdstad. Binnenkort verschijnt er een blog over Parkeren in de hoofdstad. Ik hoop dat je dan weer wat met mijn tips kan doen.

    Groet van Marion

    BeantwoordenVerwijderen