dinsdag 16 juni 2015

Ongelimiteerd trein- en fietsplezier

Vrijdag was ik op weg naar Amsterdam, heerlijk in de trein met een voordelig treinkaartje van de HEMA.
Eigenlijk zou ik door het hele land kunnen treinen, want zo'n kaartje van 17,50 (waar je trouwens ook nog 2 kinderen tot 12 jaar mee kan nemen) bied je ongelimiteerd treinplezier.
Maar ik had afgesproken met mijn vriendin uit Amsterdam, die op station CS klaar zou staan met een OV-fiets waarmee we over de grachten zouden "crossen" om uiteindelijk op de Albert Cuijp markt te eindigen.
Een heerlijk vooruitzicht en ook zo relaxed. Want als je het boekingsproces van de HEMA eenmaal doorlopen hebt (dat is nog wel even een dingetje, lees dus wel goed de gebruiksaanwijzing) hoef je eigenlijk niets meer te doen. Behalve dan de print van je e-ticket samen met je legitimatie op verzoek van de conducteur te laten zien. 

Een OV-fiets voor maar 3,15 per dag.
En natuurlijk stond mijn vriendin op het station; weliswaar aan de Westzijde van het Centraal, terwijl ik aan de Oostkant stond, maar dat mocht de pret niet drukken. Mét een OV-fiets die zij voor mij had gehuurd. Want met een OV-fietsabonnement kun je namelijk zo'n stevige geel-blauwe fiets bij meer dan 250 huurlocaties huren voor maar 3,15 per dag.
Zo'n stoere OV-fiets staat klaar op 250 stations

Hoe werkt het.
Met je OV-chipkaart, ook een anonieme of een studenten OV-kaart, kun je online een fietsabonnement bestellen voor maar 10,-- per jaar.
Het tientje abonnementsgeld wordt automatisch van je rekening ingehouden, net als de kosten voor je OV-fiets. En binnen een half uur nadat je de aanvraag hebt ingediend, kun je al een fiets huren voor maar 3,15 per dag! Lees hier hoe dát in zijn werk gaat.


Ook met een anonieme OV-kaart kun je hem bestellen
Die OV-fiets is dus echt een voordelige en reuze handige uitvinding voor als je een stedentrip gaat maken. En in combinatie met een HEMA-treinkaartje heb je een hele dag trein- en fietsplezier voor 20 euro en een beetje.


Vrijdag stond mijn vriendin klaar met een OV-fiets die zij met haar abonnement voor mij had gehuurd. Maar volgende keer kan ik dat natuurlijk zelf. Het abonnement heb je er namelijk na 1 keer fietshuur al uit.


Ongelimiteerd treinplezier voor maar 17,50 per dag

De voordelige HEMA-treinkaartjes zijn nog t/m zondag 21 juni te koop en te gebruiken t/m 17 juli. Heb je de aanbieding gemist dan is het zeker de moeite waard om nu alvast een OV-fietsabonnement aan te schaffen, want die voordelige treinkaartjes komen vast en zeker weer een keer voorbij.


  

2 opmerkingen:

  1. HEMA heeft nu ook weer een leuke actie met een voucher voor een verblijf bij Landal. HEMA heeft echt goede ticketacties.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is inderdaad geen geld voor een verblijf op een Landal vakantiepark.Ik ben altijd blij met dit soort leuke acties van HEMA.

    BeantwoordenVerwijderen