dinsdag 2 juni 2015

Je kunt alles wel bewaren .............


Ik was laatst aan een nieuwe telefoon toe omdat die van mij een beetje terminaal begon te worden. Hij functioneerde nog wel, maar viel vaak uit en ik had eerlijk gezegd ook wel zin in een andere.
Daarnaast had ik een abonnement waarmee je eens per twee jaar recht hebt op een nieuw toestel en als ik niet het duurste van het duurste zou kiezen dan zou ik weer voor een heel schappelijk bedrag, 2 jaar klaar zijn. Ik bestelde dus een nieuwe; maar ik had ook nog mijn oude.

Nu ben ik iemand uit de "wie wat bewaart heeft wat-generatie". Met andere woorden, de "oude" telefoon verdween in een laatje, voor het geval dat. Maar voor welk geval dat ..... dan?
Het blijkt dat ik niet de enige ben die zo denkt. Er zijn namelijk duizenden anderen die één of meerdere telefoons in een laatje hebben liggen. En meestal liggen deze telefoons er na enkele jaren nog steeds. Dát ga ik voorkomen. 
Ligt er bij jou ook een ongebruikte telefoon in de la?
Eigenlijk zou je direct na aanschaf van een nieuwe telefoon  je oude toestel moeten verkopen bijvoorbeeld bij GSM loket. 
Dat is goed voor het milieu, maar ook goed voor je portemonnee.
Bij GSM loket krijg je namelijk nog een leuk bedrag voor je oude toestel omdat zij ervoor zorgen dat deze weer kan worden hergebruikt. Bijvoorbeeld in minder welvarende landen, waar ze nog heel blij zijn met een tweedehands toestel.
Ook voorkom je zo dat toestellen, die toch  veel vervuilende onderdelen bevatten uiteindelijk toch weggegooid worden, waardoor er weer schade aan het milieu ontstaat.
Dus ook als je oude toestel echt "waardeloos" is kun je deze gerust naar het GSM loket sturen, dan zorgen zij ervoor dat deze op de juiste wijze gerecycled wordt.
Zij zorgen ervoor dat het op de juiste manier gerecycled wordt.
Maar wacht niet te lang. Door de snelle komst van allerlei nieuwe modellen verliest een toestel snel haar waarde. 
Kijk daarom snel wat bijvoorbeeld jouw oude Samsung Galaxy S2, die de geest heeft gegeven, nu nog waard is. Je zult versteld staan van het bedrag dat je ervoor van krijgen.
Naast GSM loket zijn er natuurlijk nog andere aanbieders die een leuke prijs voor je toestel willen geven. Mijn toestel heb ik via GSM loket verkocht en over de afhandeling en uitbetaling was ik erg tevreden.

En zie je die foto van dat laatje? Daar ligt nog een oude telefoon in. Al maanden niet meer gebruikt omdat hij steeds uitvalt en omdat onze zoon inmiddels een nieuwe heeft aangeschaft.
Ik denk dat ik maar eens even ga kijken wat hij er nog voor kan krijgen.

Wat is jouw telefoon nog waard? Laat het me gerust weten.

2 opmerkingen:

  1. Heel herkenbaar dat voor het geval dat laatje! Ik zelf heb wel al vaak mijn oude nog goede telefoon verkocht via dat soort site's. En dat werkt prima. je hebt snel je geld en je oude telefoon beland niet meer in dat laatje. ;)
    Wij schreven laatst ook over die kastjes waar alles in terecht komt.Je zult het vast herkennen. Groetjes Diana
    http://lichtophethart.nl/2015/12/verzamelen-en-opruimen-van-spullen/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk dat je mijn blog ontdekt hebt Diana en bedankt voor je reactie. Jouw artikel over de kastjes ga ik zeker lezen.

    BeantwoordenVerwijderen