woensdag 15 april 2015

Kies jouw woonstijl

Ik ben gek op woonprogramma's, vooral VT-wonen op SBS6 in mijn favoriet. 
In dit programma proberen de stylisten van VT-wonen stellen weer verliefd te laten worden op hun huis.
Vaak hebben deze koppels zeer uiteenlopende woonsmaken waardoor er een samenraapsel aan meubilair in huis is gehaald. Om daarin balans  te brengen is meestal een hele, maar wel leuke klus. Nadat er is geïnventariseerd wat er allemaal mis is aan de inrichting moeten de stellen met hun interieur aan de slag. Ze gaan een moodboard maken. Een zogenaamd sfeerboard. De bedoeling van een moodboard is om door middel van afbeeldingen, materialen en kleuren een sfeer te uiten. Want een afbeelding zegt zoveel meer dan een paar woorden!
Op basis van het moodboard wordt er een styliste van VT-wonen aan de bewoners gekoppeld die hen tijdens de gehele metamorfose begeleidt.

een moodboard maken
Op naar de woonwinkel
Met hun moodboard onder de arm op pad; Op naar een woonwinkel om een stijlstudio uit te kiezen. Eén die het meeste past bij hun eigen woonstijl. Het grappige is dat de smaak qua woonstijl nooit met elkaar overeenkomt. Om zich daar bewust van te laten worden krijgen de stellen als opdracht om een aantal assessoires bij elkaar te sprokkelen waarvan ze denken dat hun wederhelft daar ook blij van wordt.
Al deze informatie wordt vervolgens in de cocktailshaker van de interieurstilist gegooid en tijdens het shaken wordt er een beetje van hem (vaak stoere metalen en houtsoorten) en een beetje van haar (soms romantische frutsels en lichte tinten) aan toegevoegd en voilá: Een nieuw interieur waar zij zich allebei in kunnen vinden. 


bijzettafeljes gezien bij Eijerkamp
Ik vind het VT-wonen een leuk programma omdat:
  1. De stylisten van VT-wonen echt verstand van zaken hebben; 
  2. Het op een lekker tijdstip wordt uitgezonden (zondagavond 18.30 uur tijdens het bordje op schoot moment) maar in 2016 starten ze om 19.30 uur;
  3. Je een kijkje in andermans huis mag nemen, maar ook de laatste trends en adviezen op interieurgebied automatisch mee neemt.
  4. Ik veel ideeën op doe voor mijn project LOTS of IDEAS. 
Kijk je op dát tijdstip naar een ander programma?
Ken je het programma niet of zit je juist op dát tijdstip wel met je bord of schoot maar net naar een andere zender te kijken, niet getreurd. Op VT-wonen gemist kun je alle afleveringen nog eens terugkijken.
Wil je weten welk woontype jij bent? Doe dan op welk woon-type ben jij de woontest die je trouwens ook met je vrienden kunt delen.
Sta je te trappelen om gelijk met je interieur aan de slag te gaan? Maak  een moodboard. 
Heb je daar hulp bij nodig, klik dan hier: hoe maak ik een moodboard
Wil je een kijkje nemen in de stijlstudio's die in het programma te zien zijn, klik dan op eijerkamp stijlstudio's.

En wil je op de hoogte blijven van alle ideeën van LOTS of IDEAS blijf me dan volgen op Facebook, Twitter en Pinterest.


Wat is jouw favoriete woonstijl?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten